Sve vrste otirača

Unutarnji, vanjski, tekstilni, aluminijski, gumeni i logo otirači

Otirači su specijalna podna obloga u ulaznom području, prilagođena za preuzimanje vlage, prljavštine i čestica pijeska. Takve zone su vrlo bitan čimbenik u održavanju čistoće i sigurnosti Vašeg prostora, ispravno odabrani i dobro postavljeni produžavaju intervale čišćenja. Osnovna im je prednost vrlo visoka moć upijanja prljavštine i vode te njihova izdržljivost na ulazima u prostore pojačane prohodnosti kao što su trgovački centri, hoteli i dr.

Pravilno odabrani otirač nije samo sredstvo za zaustavljanje prljavštine i vlage nego cijeloj kući, stanu ili poslovnom prostoru daje dozu elegancije te na prvi pogled stvaraju naš utisak o vlasniku. Ako se redovito mijenjaju i stručno čiste, podižu vrijednost unutarnjeg prostora i produžuju vijek trajanja svih vrsta podnih obloga u prostorijama kuće ili stana. Idealni su i za prijelazna područja, prolaze, ulaze isporuke i mjesta povećane frekvencije prolazaka.

Najvažnije prednosti i sposobnosti otirača:

  • pod se već kod prvog koraka štiti
  • uhvati i zadrži do 80% prljavštine
  • sigurnost – nema proklizavanja
  • otirač nema statičkog naboja
  • može prihvatiti do višestruku količinu vlage svoje težine
  • redovito čišćenje i promjena dotrajalih dijelova
  • manji troškovi čišćenja i manji utrošak vremena za održavanje unutarnjih prostora
  • mogućnost individualnoga dizajna – logotipa ili personalizirane poruke

Tepih centar nudi otirače renomiranih proizvođača (3M ,Hamat, Kleen-tex) koji su namijenjeni u visokofrekventnih područjima ulaska i izlaska iz poslovnih prostora, javnih ustanova, vrtića i trgovačkih centara. Iznimna kvaliteta izrade i korištenih materijala jamče dugogodišnju upotrebu bez dodatnih ulaganja i nepotrebnih radova.

Tekstilni otirači – prvenstveno su namijenjeni za unutarnje ili natkrivene prostore

Unutarnji tekstilni otirači se koriste u kombinaciji s vanjskim, osim u vrlo čistom okruženju. Obrišu s obuće finu prljavštinu i pokupe veći dio vlage koji bi inače unijeli u prostor. Nudimo ih u standardnim dimenzijama ili se mogu izrezati na formate po želji.

Tekstilni logo otirači – s logotipom i individualnim tiskom

Kreativna rješenja bez granica za čišće, sigurnije i ljepše prostore koji će pružati izvanredno iskustvo svakim korakom. Naručite Vaš logo otirač po željenim dimenzijama i dizajnu. Izrađujemo tisak po Vašem logotipu tvrtke ili individualne pisane poruke. Suvremena tehnologija tiskanja (chromo JET) omogućuje odabir 44 čistih i upečatljivih boja uz mogućnost izrade pravokutnih, ovalnih ili okruglih formata otirača.

Gumeni otirači – protuklizni i otporni

Gumeni otirači namijenjeni su za ulazna područja gdje će spriječiti klizanje, zadržati vlagu i prljavštinu. Izdržljivi su i otporni na sve vanjske temperature. Preporučuju se za ulazna vrata trgovačkih centara ili privatnih domova, ali zbog svojih osobina mogu se koristiti i u područjima s povećanom količinom vlage: vrtovi, oko bazena, za kafiće oko šanka, u kuhinjama, radionicama i slično.
Nudimo ih u standardnim dimenzijama ili u roli uz uslugu krojenja na dužinu po želji.

Kokos otirači – rađeni su od prirodnih kokosovih vlakna.

Vlakna su vrlo upijajuća stoga su idealna za uklanjanje viška vode i vlage s obuće, pružajući vam sigurniji način ulaska. Rađeni su na nepropusnoj PVC podlozi koja je spojena s kokosovim vlaknima. Takva podloga omogućuje krojenje otirača na željeni oblik i veličinu te lakšu prilagodbu vašem ulazu.
Idealno je takav otirač postavi u natkriveni ili zatvoreni prostor. Dostupni su u rolama širine 2 metra i ukupne debljine od 17 mm do 23 mm.
Zatražite detaljne informacije o kokos otiračima, postavi, ili ponudu.

PVC otirači – za vanjske i unutarnje prostore.

PVC otirači su izrađeni od špageti oblikovanih vinil petlji zbog čega se ponekad zovu i “spaghetti” otirači. Dobro otklanjaju grubu prljavštinu zbog čega su pogodni za ulaze u zgrade i druga frekventna mjesta. Izrazito su otporni na habanje i na djelovanje kemijskih agenasa.

Aluminijski otirači – dugotrajnost i visoka učinkovitost.

Uspješno osiguravaju vaše unutarnje podne obloge od mogućeg prljanja, vlage ili oštećenja i samim time produžuju vijek trajanja istih.
Aluminijski otirači pružaju iznimnu otpornost, dugotrajnost i visoku učinkovitost zadržavanja prljavštine što ih čini idealno rješenje za komercijalne i javne prostore – hotele, stambene i poslovne zgrade, obrazovne i zdravstvene ustanove (bolnice, škole, vrtići i fakulteti) i trgovačke centre.
Čine ih spoj kompaktne aluminijske konstrukcije s tekstilnim i/ili gumenim umecima. Jedna od dodatnih prednosti aluminijskih otirača je da se mijenjaju oštećeni ili dotrajali umeci i takav otirača može trajati dugi niz godina.

Lako održavanje – ovisno o potrebi aluminijske otirači se čiste sa snažnijim usisavačem, metlom ili kod jače prljavštine s uređajem za visokotlačno pranje uz moguće korištenje sredstva za čišćenje tepiha. Periodično je potrebno očistiti prostor ispod samog otirača.
Dimenzije se izrađuje po individualnoj narudžbi uz mogućnost odabira nekoliko visina otirača.

Zaštitna podloga ispod stolice – štiti Vaše podove.

Ispod uredskih stolica su najfrekventniji dijelovi poda jer tu dolazi do najvećeg naprezanja i habanja. Stalno kretanje kotačića od stolice ostavit će ogrebotine i oštećenja na Vašim podovima bili oni parket, laminat ili pvc pod, a samim time stvoriti financijske gubitke i povećati troškove održavanja.

Ova podloga će Vašem podu dati novi izgled i nakon dugi niz godina korištenja, štititi vaše podove od svakodnevnog korištenja i mogućih oštećenja te smanjiti troškove održavanja.
Zaštitne podloge izrađeni su od polikarbonata i pravo su rješenje koje će produžiti trajanje vašeg poda i uštedjeti novac.