Da bi dobili više informacija o proizvodu "" popunite sljedeću formu.

Polja označena sa * su obavezna.

Zatvori
Pošalji

Ručni rad

Tepisi ručne izrade svakako spadaju među najvrjednije i najkvalitetnije proizvode u Tepih centru.

Rukom rađene tepihe možemo podijeliti na orijentalne i moderne tepihe.


Orijentalni tepisi u ručnom radu


Bokhara je jedan od glavnih trgovačkih gradova  u Uzbekistanu. Izvorna bokhara izrađuje se od najfinije vune i svile  tradicionalnim perzijskim senneh–čvorom kojega odlikuje izdržljivost, postojanost i dugotrajnost. Bokhara se izrađuje u gustoći od 150.000 – 1.200.000 čvorova/ m2

Chobi -Ziegler- tepisi tradicionalno se proizvode u mnogim dijelovima Pakistana . Riječ ” Chobi ” je iz perzijske riječi ” Chob ” , što znači drvo , pozivajući se na izvor u svojim prirodnim bojama . Chobi često imaju velike geometrijske uzorke cvjetova. Oni su svi od vune ručno tkani. Njihove prirodne boje su ručno izrađene isključivo od prirode – skupljanjem voća, povrća , korijenja, stabla,.. što zahtjeva kod tepiha Chobi intenzivan rad i prije nego započinje tkanje – često sadrže 4-7 prirodnih boja . Tkani su sa više od 100 000 čvorova na pamuku kao osnovici.

Perzijski tepisi u ručnom radu

Bidjar potječe iz sjeverozapadnog Irana, iz pokrajine Krmanshah, te spada u jedan od najcjenjenijih i najvrjednijih perzijskih tepiha. Karakterizira ga nešto veća debljina,  a s time i veća izdržljivost od ostalih tepiha, pošto se vuna prilikom tkanja namače i dodatno sažima.

Nain tepih izrađuje se u gradu odnosno okrugu  Nain, smještenom u centralnom Iranu, a razvio se kao podvrsta Isfahan tepiha, te ga, kao i Isfahan tepih, karakterizira iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja.

Isfahan tepih svakako spada među najstarije perzijske tepihe, koji se od davnina izrađuju u antiknom gradu Isfahanu, koji je još u srednjem vijeku uvršten među najljepše gradove svijeta. Danas grad Isfahan broji 1.000.000 stanovnika, a među glavne njegove djelatnosti spada i industrija tekstila. Tepih se izrađuje od vune na finoj svilenoj  podlozi, a karakteriziraju ga crkveni, tradicionalni motivi, te visoka kvaliteta, koja kod najkvalitenijih primjeraka doseže i do 1.400.000 čvorova/m²

Moderni tepisi u ručnom radu

Gabbeh je nomadski južnoperzijski tepih iz iranske provincije Fars. Izrađuje se u finoj i gruboj izvedbi od vune s pamučnom podlogom, a može biti i tkani, ovisno o plemenu koje ga izrađuje. Poznat je po svojoj jednostavnosti i jednostavnim geometrijskim oblicima, te motivima iz prirode, a jedan je od rijetkih tepiha koji se i danas mogu pronaći bojani prirodnim bojama.

KONTAKTI

Za sva vaša pitanja u svezi tapison ploča stojimo vam na raspolaganju


POŠALJITE UPIT - RUKOM RAĐENI TEPISI

14 + 6 =