Da bi dobili više informacija o proizvodu "" popunite sljedeću formu.

Polja označena sa * su obavezna.

Zatvori
Pošalji

Rukom tkani tepisi

Tepisi ručne izrade svakako spadaju među najvrjednije i najkvalitetnije proizvode u Tepih centru. Rukom rađene tepihe dijelimo na orijentalne i moderne tepihe.

 

Orijentalni tepisi u ručnom radu

Bokhara je jedan od glavnih trgovačkih gradova u Uzbekistanu. Izvorna bokhara izrađuje se od najfinije vune i svile tradicionalnim perzijskim senneh–čvorom kojega odlikuje izdržljivost, postojanost i dugotrajnost. Bokhara se izrađuje u gustoći od 150.000 – 1.200.000 čvorova/ m2

Svileni tepih

Svileni tepih

Bokhara tepih

Buhara tepih

Chobi / Ziegler – tepisi tradicionalno se proizvode u mnogim dijelovima Pakistana . Riječ ” Chobi ” je iz perzijske riječi ” Chob ” , što znači drvo , pozivajući se na izvor u svojim prirodnim bojama . Chobi često imaju velike geometrijske uzorke cvjetova. Oni su svi od vune ručno tkani. Njihove prirodne boje su ručno izrađene isključivo od prirode – skupljanjem voća, povrća , korijenja, stabla,.. što zahtjeva kod tepiha Chobi intenzivan rad i prije nego započinje tkanje – često sadrže 4-7 prirodnih boja . Tkani su s više od 100 000 čvorova na pamuku kao osnovici.

Tepih Mir

Tepih Mir

Tepih Kazak

Tepih Kazak

Najvrjedniji su svakako tepisi iz Perzije

Bidjar potječe iz sjeverozapadnog Irana, iz pokrajine Krmanshah, te spada u jedan od najcjenjenijih i najvrjednijih perzijskih tepiha. Karakterizira ga nešto veća debljina, a s time i veća izdržljivost od ostalih tepiha, pošto se vuna prilikom tkanja namače i dodatno sažima.
Nain tepih izrađuje se u gradu odnosno okrugu Nain, smještenom u centralnom Iranu, a razvio se kao podvrsta Isfahan tepiha, te ga, kao i Isfahan tepih, karakterizira iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja.
Isfahan tepih svakako pripada među najstarije perzijske tepihe, koji se od davnina izrađuju u antiknom gradu Isfahanu, koji je još u srednjem vijeku uvrštene među najljepše gradove svijeta. Danas grad Isfahan broji 1.000.000 stanovnika, a među glavne njegove djelatnosti ubraja se i industrija tekstila. Tepih se izrađuje od vune na finoj svilenoj podlozi, a karakteriziraju ga crkveni, tradicionalni motivi, te visoka kvaliteta, koja kod najkvalitetnijih primjeraka doseže i do 1.400.000 čvorova/m².

Tepih Bidjar

Tepih Bidjar

Ručno je uzlan turskim čvorom i obično prevladavaju plava i crvena boja s bež elementima, a najčešće ima uzorak Herati. Tepisi Bidjar imaju nadimak željezni tepisi Irana.

Tepih Nain

Tepih Nain

Nain tepih izrađuje se u gradu Nain, smještenom u centralnom Iranu, a razvio se kao podvrsta Isfahan tepiha, te ga, kao i Isfahan tepih, karakterizira iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja.

Tepih Tabriz

Tepih Tabriz

Kroz dugo godina, tabriški tepisi, s njihovim interesantnim dizajnom, izdržljivošću, finoćom, i ugodnim bojama oduvijek su bili traženi u Iranu i izvan njega.

Moderni tepisi u ručnom radu

Gabbeh je nomadski južnoperzijski tepih iz iranske provincije Fars. Izrađuje se u finoj i gruboj izvedbi od vune s pamučnom podlogom, a može biti i tkani, ovisno o plemenu koje ga izrađuje. Poznat je po svojoj jednostavnosti i jednostavnim geometrijskim oblicima, te motivima iz prirode, a jedan je od rijetkih tepiha koji se i danas mogu pronaći bojani prirodnim bojama.

U webshopu pregledajte dostupne veličine i cijene →

 

Kontaktirajte ili posjetite Vama najbližu poslovnicu →