Da bi dobili više informacija o proizvodu "" popunite sljedeću formu.

Polja označena sa * su obavezna.

Zatvori
Pošalji

Ručni rad

Tepisi ručne izrade svakako spadaju među najvrjednije i najkvalitetnije proizvode u Tepih centru. Rukom rađene tepihe dijelimo na orijentalne i moderne tepihe.

Orijentalni tepisi u ručnom radu

Bokhara je jedan od glavnih trgovačkih gradova u Uzbekistanu. Izvorna bokhara izrađuje se od najfinije vune i svile tradicionalnim perzijskim senneh–čvorom kojega odlikuje izdržljivost, postojanost i dugotrajnost. Bokhara se izrađuje u gustoći od 150.000 – 1.200.000 čvorova/ m2
Chobi -Ziegler- tepisi tradicionalno se proizvode u mnogim dijelovima Pakistana . Riječ ” Chobi ” je iz perzijske riječi ” Chob ” , što znači drvo , pozivajući se na izvor u svojim prirodnim bojama . Chobi često imaju velike geometrijske uzorke cvjetova. Oni su svi od vune ručno tkani. Njihove prirodne boje su ručno izrađene isključivo od prirode – skupljanjem voća, povrća , korijenja, stabla,.. što zahtjeva kod tepiha Chobi intenzivan rad i prije nego započinje tkanje – često sadrže 4-7 prirodnih boja . Tkani su s više od 100 000 čvorova na pamuku kao osnovici.

 

Tepih od svile

Svileni tepisi iz Kašmira su svjetski poznati. Uzorci i boje dolaze od vlastite tradicije i potiču iz 16. stoljeća. Uz luksuzni izgled, iznimnu finoću i dragocjen sjaj svileni tepisi su iznimno otporni i trajni.

Bouchara tepih

Tepih Bouchara je rukom tkani posebno se ističe svojom finoćom vune i raskošnim bojama. Ta vrhunska vuna u tepihu je iznimno ugodna na dodir i svojim izgledom podsjeća na svilu.

Mir tepih

Uzorak mir je ponavljajući uzorak figure nazivom “boteh” i reprezentira biljku čempres koji je bio simbol života i vječnosti u prvim stoljećima Perzije.

Tepih Kazak 

Dominantne boje su crvena i plava, a zatim bež / zlatna. Svaki tepih je izrađen u skladu sa strogim tradicionalnim metodama izrade. Za proizvodnju ovih tepiha koriste se isključivo prirodne boje.

Najvrjedniji su svakako tepisi iz Perzije

Bidjar potječe iz sjeverozapadnog Irana, iz pokrajine Krmanshah, te spada u jedan od najcjenjenijih i najvrjednijih perzijskih tepiha. Karakterizira ga nešto veća debljina, a s time i veća izdržljivost od ostalih tepiha, pošto se vuna prilikom tkanja namače i dodatno sažima.
Nain tepih izrađuje se u gradu odnosno okrugu Nain, smještenom u centralnom Iranu, a razvio se kao podvrsta Isfahan tepiha, te ga, kao i Isfahan tepih, karakterizira iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja.
Isfahan tepih svakako spada među najstarije perzijske tepihe, koji se od davnina izrađuju u antiknom gradu Isfahanu, koji je još u srednjem vijeku uvršten među najljepše gradove svijeta. Danas grad Isfahan broji 1.000.000 stanovnika, a među glavne njegove djelatnosti spada i industrija tekstila. Tepih se izrađuje od vune na finoj svilenoj podlozi, a karakteriziraju ga crkveni, tradicionalni motivi, te visoka kvaliteta, koja kod najkvalitetnijih primjeraka doseže i do 1.400.000 čvorova/m²

Perzijski tepih Bidjar

Ručno je uzlan turskim čvorom i obično prevladavaju plava i crvena boja bež elementima, a najčešće ima uzorak Herati.

Tepih Nain

Nain tepih izrađuje se u gradu odnosno okrugu Nain, smještenom u centralnom Iranu, a razvio se kao podvrsta Isfahan tepiha, te ga, kao i Isfahan tepih, karakterizira iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja.

Tepih Moud

Tepisi Moud često imaju Herati uzorak, sa ili bez medaljona.

Tepih Tabriz

Kroz dugo godina, tabriški tepisi, s njihovim interesantnim dizajnom, izdržljivošću, finoćom, i ugodnim bojama oduvijek su bili traženi u Iranu i izvan njega.

Moderni tepisi u ručnom radu

Gabbeh je nomadski južnoperzijski tepih iz iranske provincije Fars. Izrađuje se u finoj i gruboj izvedbi od vune s pamučnom podlogom, a može biti i tkani, ovisno o plemenu koje ga izrađuje. Poznat je po svojoj jednostavnosti i jednostavnim geometrijskim oblicima, te motivima iz prirode, a jedan je od rijetkih tepiha koji se i danas mogu pronaći bojani prirodnim bojama.