Da bi dobili više informacija o proizvodu "" popunite sljedeću formu.

Polja označena sa * su obavezna.

Zatvori
Pošalji

Rukom rađeni tepisi

Rukom rađene tepihe dijelimo na orijentalne i moderne tepihe.


Tepih Bokhara

Bokhara je jedan od glavnih trgovačkih gradova u Uzbekistanu. Izvorna bokhara izrađuje se od najfinije vune i svile tradicionalnim perzijskim senneh–čvorom kojega odlikuje izdržljivost, postojanost i dugotrajnost. Bokhara se izrađuje u gustoći od 150.000 – 1.200.000 čvorova/ m2.

Tepih Chobi

Chobi / Ziegler – tepisi tradicionalno se proizvode u mnogim dijelovima Pakistana . Riječ ” Chobi ” je iz perzijske riječi ” Chob ” , što znači drvo , pozivajući se na izvor u svojim prirodnim bojama . Chobi često imaju velike geometrijske uzorke cvjetova. Oni su svi od vune ručno tkani. Njihove prirodne boje su ručno izrađene isključivo od prirode – skupljanjem voća, povrća , korijenja, stabla,.. što zahtjeva kod tepiha Chobi intenzivan rad i prije nego započinje tkanje – često sadrže 4-7 prirodnih boja . Tkani su s više od 100 000 čvorova na pamuku kao osnovici.

Tepih Bouchara
Svileni tepih

Tepih Isfahan

Isfahan tepih svakako pripada među najstarije perzijske tepihe, koji se od davnina izrađuju u antiknom gradu Isfahanu, koji je još u srednjem vijeku uvrštene među najljepše gradove svijeta. Danas grad Isfahan broji 1.000.000 stanovnika, a među glavne njegove djelatnosti ubraja se i industrija tekstila. Tepih se izrađuje od vune na finoj svilenoj podlozi, a karakteriziraju ga crkveni, tradicionalni motivi, te visoka kvaliteta, koja kod najkvalitetnijih primjeraka doseže i do 1.400.000 čvorova/m².

Najvrjedniji su svakako tepisi iz Perzije

Bidjar, Isfahan, Tabriz, Nain…


Bidjar potječe iz sjeverozapadnog Irana, iz pokrajine Krmanshah, te spada u jedan od najcjenjenijih i najvrjednijih perzijskih tepiha. Karakterizira ga nešto veća debljina, a s time i veća izdržljivost od ostalih tepiha, pošto se vuna prilikom tkanja namače i dodatno sažima. Ručno je uzlan turskim čvorom i obično prevladavaju plava i crvena boja s bež elementima, a najčešće ima uzorak Herati.

Tepih Bidjar

Tepisi Bidjar imaju nadimak željezni tepisi Irana. Jer su iznimno čvrsti, otporni i kompaktni.

Moderni tepisi u ručnom radu

Gabbeh, Risbaft, Nepal, Indonepal…


Gabbeh je nomadski južnoperzijski tepih iz iranske provincije Fars. Izrađuje se u finoj i gruboj izvedbi od vune s pamučnom podlogom, a može biti i tkani, ovisno o plemenu koje ga izrađuje. Poznat je po svojoj jednostavnosti i jednostavnim geometrijskim oblicima, te motivima iz prirode, a jedan je od rijetkih tepiha koji se i danas mogu pronaći bojani prirodnim bojama.